Κορυφαίες 5 διαδρομές πεζοπορίας και πεζοπορίας στη φύση στην Αττάλεια

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Κορυφαίες 5 διαδρομές πεζοπορίας και πεζοπορίας στη φύση στην Αττάλεια

Η Αττάλεια είναι μια τουριστική πόλη γνωστή για τις φυσικές ομορφιές και την υπέροχη θέα της. Υπάρχουν πολλές πεζοπορικές διαδρομές για ντόπιους και ξένους τουρίστες. Εδώ είναι οι 5 καλύτερες διαδρομές πεζοπορίας και πεζοπορίας στην Αττάλεια:

Το Göynük Canyon βρίσκεται στην περιοχή Kemer της Αττάλειας. Αυτή η περιοχή φημίζεται για τη φυσική ομορφιά και τις διαδρομές πεζοπορίας. Οι πεζοπορικές διαδρομές στο φαράγγι προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στους λάτρεις της φύσης. Οι περίπατοι στο φαράγγι Göynük είναι μονοπάτια με προκλήσεις και αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να έρχονται σε επαφή με τη φύση.

Οροπέδιο Δρόμος

Το Yayla Yolu είναι μια πεζοπορική διαδρομή που βρίσκεται στην περιοχή Alanya της Αττάλειας. Αυτή η διαδρομή ξεκινά από το όρος Akdağlar και εκτείνεται μέχρι την Αλάνια. Ο δρόμος Plateau, που έχει απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων, είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε για τους φυσιολάτρες. Κατά την πεζοπορία σε αυτή την πίστα, μπορείτε να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία συνοδευόμενη από δάση, οροπέδια, χωριά και μοναδική θέα.

Το Lycian Way είναι μια πεζοπορική διαδρομή 540 χιλιομέτρων συνολικά, που ξεκινά από την περιοχή Kaş της Αττάλειας και εκτείνεται μέχρι την περιοχή Fethiye. Αυτή η διαδρομή περνά από σημεία όπου συναντώνται ιστορία και φύση και προσφέρει μοναδική θέα. Η Lycian Way, η οποία έχει πολλά διαφορετικά μέρη από την παραλία έως τις δασώδεις περιοχές και τις αρχαίες πόλεις, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τους λάτρεις της φύσης και της ιστορίας.

Καταρράκτης Düden

Ο καταρράκτης Düden είναι μια υπέροχη ταξιδιωτική διαδρομή που βρίσκεται στο κέντρο της Αττάλειας, όπου μπορείτε να είστε σε επαφή με τη φύση. Μέσα στην πόλη, αυτό το φυσικό θαύμα περιβάλλεται από πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Χάρη στα μονοπάτια πεζοπορίας, μπορείτε να κάνετε έναν ευχάριστο περίπατο στην άκρη του καταρράκτη Düden και να παρατηρήσετε από κοντά τη φυσική ομορφιά του καταρράκτη.

Το φαράγγι Saklıkent είναι μια δημοφιλής διαδρομή πεζοπορίας που βρίσκεται στην περιοχή Serik της Αττάλειας. Αυτό το φαράγγι είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Τουρκίας με μήκος 18 χιλιόμετρα. Οι διαδρομές πεζοπορίας στο φαράγγι προσφέρουν στους επισκέπτες μια προκλητική αλλά συναρπαστική εμπειρία πεζοπορίας. Περπατώντας αυτή τη διαδρομή, θα γοητευτείτε από τη ροή του παγωμένου νερού και τη θέα στους ψηλούς βράχους.

Όνομα διαδρομής Τοποθεσία Μήκος Göynük Canyon Kemer Απροσδιόριστο Οροπέδιο Δρόμος Alanya 160 km Lycian Way Kaş-Fethiye 540 km Καταρράκτης Düden Antalya Κέντρο Απροσδιόριστο Saklıkent Canyon Serik 18 km

  • Η Αττάλεια προσφέρει πολλές επιλογές για διαδρομές πεζοπορίας και πεζοπορίας.
  • Το φαράγγι Göynük προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις της φύσης με τα δύσκολα μονοπάτια του.
  • Ο δρόμος Yayla είναι μια διαδρομή που εκτείνεται από το όρος Akdağlar έως την Alanya.
  • Η Λυκιακή Οδός ξεχωρίζει ως μια μεγάλη διαδρομή που διέρχεται από σημεία όπου συναντώνται ιστορία και φύση και προσφέρει μοναδική θέα.
  • Ο καταρράκτης Düden είναι μια φυσική ομορφιά που βρίσκεται στην πόλη και περιβάλλεται από μονοπάτια πεζοπορίας.
  • Το φαράγγι Saklıkent είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια στην Τουρκία και προσφέρει στους επισκέπτες μια συναρπαστική εμπειρία πεζοπορίας.

Αυτές οι διαδρομές πεζοπορίας στην Αττάλεια προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές τόσο για ντόπιους όσο και για ξένους τουρίστες για να απολαύσουν τη φύση και να κάνουν σωματική δραστηριότητα. Κάθε διαδρομή έχει τη δική της μοναδική ομορφιά και ενθουσιασμό. Αν σας ενδιαφέρει η πεζοπορία, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αυτές τις διαδρομές στην Αττάλεια.

Το Olympos Teleferik είναι μια εγκατάσταση που βρίσκεται στην περιοχή Kemer της Αττάλειας και προσφέρει υπηρεσία τελεφερίκ από τον λόφο Yörükler έως το όρος Tahtalı σε υψόμετρο 2350 μέτρων. Προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι σε επαφή με τη φύση και να ικανοποιήσουν το πάθος τους για ύψη, το τελεφερίκ Olympos αφήνει αξέχαστες αναμνήσεις στους επισκέπτες του.

Ταξίδι με μαγευτικό τοπίο

Το Olympos Teleferik προσφέρει στους επισκέπτες του ένα υπέροχο ταξίδι ξεκινώντας από τους πρόποδες του όρους Tahtalı και κατευθύνοντας προς την κορυφή. Από το σημείο αναχώρησης, η καμπίνα του τελεφερίκ φτάνει στην κορυφή περνώντας από την τοποθεσία Μεγάλος Βόσπορος. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις μαγευτικές φυσικές ομορφιές του Κεμέρ και της γύρω περιοχής.

Η διαδρομή με το τελεφερίκ διαρκεί περίπου 12 λεπτά και κάθε καμπίνα έχει χωρητικότητα 80 ατόμων. Όταν μπείτε στην καμπίνα και ξεκινήσετε αμέσως την ανηφόρα, μπορείτε να στρέψετε το βλέμμα σας στα δάση στους πρόποδες του όρους Tahtalı και στην καθαρή θάλασσα στην ακτή της Μεσογείου. Αυτή η υπέροχη θέα θα σας συναρπάσει και θα θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες.

Η μοναδική ομορφιά του βουνού Tahtalı

Στο τέλος της διαδρομής με το τελεφερίκ, θα φτάσετε στην κορυφή του όρους Tahtalı και θα συναντήσετε μια συναρπαστική θέα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να βιώσετε πλήρως το πάθος σας για τα ύψη και να τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες. Δεν πρέπει να χάσετε αυτή την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα πιο όμορφα χρώματα της φύσης, να δείτε όλη την Αττάλεια και να συγκεντρώσετε αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη σας.

Στην κορυφή του όρους Tahtalı, υπάρχουν βεράντες με εντυπωσιακή θέα. Μπορείτε να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα σε αυτές τις βεράντες. Η ταραχή των χρωμάτων που εμφανίζονται στον ουρανό, ειδικά κατά τη δύση του ηλίου, σας χαρίζει μια εξαιρετική εμπειρία και δεν θα ξεχάσετε ποτέ αυτή τη θέα.

Εντυπωσιακές Δραστηριότητες και Χώροι Αναψυχής

Το τελεφερίκ Olympos όχι μόνο προσφέρει στους επισκέπτες μαγευτική θέα, αλλά προσφέρει επίσης πολλές δραστηριότητες και χώρους αναψυχής. Μπορείτε να φάτε νόστιμα γεύματα, να δροσιστείτε και να γευτείτε τοπικές λιχουδιές στα εστιατόρια της κορυφής.

  • Αλεξίπτωτο πλαγιάς: Το αλεξίπτωτο πλαγιάς από το βουνό Tahtalı είναι μια εξαιρετική εμπειρία, ειδικά για τους λάτρεις της αδρεναλίνης. Η Olympos Teleferik διοργανώνει μαθήματα αλεξίπτωτου πλαγιάς και προσφέρει καταδύσεις με αλεξίπτωτο.
  • Πεζοπορία και πεζοπορία: Τα φυσικά μονοπάτια στους πρόποδες του όρους Tahtalı είναι ιδανικά για πεζοπορία και πεζοπορία. Μπορείτε να ανακαλύψετε φυσικές ομορφιές ακολουθώντας τα μονοπάτια μέσα στο δάσος.
  • Φωτογραφία: Οι καμπίνες και οι βεράντες του Olympos Teleferik προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για φωτογραφία. Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή σας για να τραβήξετε την υπέροχη θέα.

Επισκεφτείτε πληροφορίες και κρατήσεις

Η Olympos Teleferik λειτουργεί όλο το χρόνο. Προσφέρεται υπηρεσία τελεφερίκ καθημερινά, οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες. Οι ώρες επισκέψεων είναι καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 18:00 το βράδυ.

Όταν προγραμματίζετε την επίσκεψή σας, συνιστούμε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσαρμόσετε τους χρόνους βόλτας με το τελεφερίκ σας και να μην χρειάζεται να περιμένετε σε μεγάλες ουρές.

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 09:00 – 18:00 09:00 – 18:00 09:00 – 18:00 Κλειστά 09:00 – 18:00 09:00 – 18:00 09:00 – 18:00

Το τελεφερίκ Olympos είναι μια ιδανική διαδρομή για τους λάτρεις του ύψους και τους λάτρεις της φύσης. Για να μην χάσετε αυτή την εμπειρία του τελεφερίκ γεμάτη αξέχαστη θέα και εντυπωσιακές δραστηριότητες, κάντε κράτηση τώρα και ξεκινήστε να εξερευνάτε τη συναρπαστική ομορφιά του όρους Tahtalı.

Το Tünektepe είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Αττάλειας. Το επισκέπτονται συχνά ντόπιοι και ξένοι τουρίστες. Είναι μια τέλεια επιλογή για όποιον θέλει να δει μια υπέροχη πανοραμική θέα της Αττάλειας. Η πεζοπορική διαδρομή που οδηγεί στο Tünektepe είναι επίσης πολύ δημοφιλής.

Η πεζοπορική διαδρομή που οδηγεί στο Tünektepe προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης. Η διαδρομή διαθέτει εκπληκτική θέα και ιστορικά μνημεία. Μπορείτε να πάτε στο Tünektepe ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή, η οποία απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της διαδρομής:

1. Αφετηρία: Παραλία Λάρα

Για να ξεκινήσετε τη βόλτα, πρέπει να πάτε στην παραλία Lara. Αυτό το σημείο είναι η πρώτη στάση της διαδρομής. Μπορείτε να κάνετε μια ωραία βόλτα στην παραλία Lara και να απολαύσετε τη θέα στη θάλασσα.

2. Εμπορικό κέντρο Terracity

Μπορείτε να φτάσετε στο εμπορικό κέντρο Terracity συνεχίζοντας με τα πόδια από την παραλία Lara. Μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα, να ξεκουραστείτε και να καλύψετε τις ανάγκες σας σε αυτό το εμπορικό κέντρο.

3. Περιοχή Çağlayan

Μετά το εμπορικό κέντρο Terracity, μπορείτε να φτάσετε στην περιοχή Çağlayan ακολουθώντας τη διαδρομή. Σε αυτή τη γειτονιά υπάρχουν πολλά κτίρια με ιστορικές και πολιτιστικές αξίες. Μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα εδώ και να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή.

4. Πάρκο Karaalioğlu

Μπορείτε να φτάσετε στο πάρκο Karaalioğlu συνεχίζοντας με τα πόδια από την περιοχή Çağlayan. Αυτό το πάρκο είναι ένα από τα πιο διάσημα πάρκα στην Αττάλεια. Μπορείτε να χαλαρώσετε στο πάρκο και να περάσετε χρόνο με τη φύση.

5. Έξοδος προς Tünektepe

Μετά το πάρκο Karaalioğlu, θα φτάσετε στο τελικό στάδιο της διαδρομής. Από εδώ, μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή παίρνοντας το τελεφερίκ στο Tünektepe. Το τελεφερίκ είναι ο πιο εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να ανεβείτε στο Tünektepe. Μπορείτε να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι με μαγευτική θέα στη διαδρομή.

Όταν ανεβείτε στο Tünektepe, θα σας υποδεχτεί μια υπέροχη θέα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την υπέροχη θέα στον κόλπο της Αττάλειας και όλη την ατμόσφαιρα του κέντρου της πόλης. Επιπλέον, μπορείτε να φάτε νόστιμα γεύματα στο εστιατόριο Tünektepe και να περάσετε μια ευχάριστη μέρα.

Το Tünektepe είναι επίσης ιδανικό μέρος για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Μπορείτε να κάνετε αλεξίπτωτο πλαγιάς ή να κάνετε πεζοπορία εδώ. Μπορείτε επίσης να βρείτε την ευκαιρία να κάνετε σπορ απολαμβάνοντας τη φύση.

Διαδρομή πεζοπορίας Μήκος διαδρομής Εκτιμώμενος χρόνος Παραλία Lara – Terracity 1 km 20 λεπτά Terracity – Çağlayan District 1,5 km 30 λεπτά Περιοχή Çağlayan – Πάρκο Karaalioğlu 500 μέτρα 15 λεπτά Πάρκο Karaalioğlu – Tünektepe 10 km 2 ώρες

Η καλύτερη εποχή για να πάτε στο Tünektepe είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Σε αυτές τις περιόδους, η θερμοκρασία του αέρα είναι σε ιδανικό επίπεδο και η θέα φαίνεται πιο καθαρά. Επιπλέον, το να βρίσκεστε στο Tünektepe καθώς δύει ο ήλιος προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία.

Αν θέλετε να δείτε την Αττάλεια από ψηλά, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το Tünektepe. Μη χάσετε αυτή τη διαδρομή, όπου μπορείτε να είστε σε επαφή με τη φύση και να παρακολουθήσετε την υπέροχη θέα!

Η νότια παράκτια πόλη της Τουρκίας Αττάλεια είναι διάσημη για τη φυσική της ομορφιά. Αν και η Αττάλεια έχει πολλές ορεινές διαδρομές, το βουνό Tahtalı είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς την πεζοπορική διαδρομή του όρους Tahtalı.

Γενικές πληροφορίες για το βουνό Tahtalı

Το βουνό Tahtalı βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Beydağları, που βρίσκεται στα δυτικά της Αττάλειας. Με υψόμετρο 2.365 μέτρων, προσφέρει μαγευτική θέα στο περιβάλλον του. Αυτό το βουνό βρίσκεται κοντά στον Όλυμπο, ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο στην Τουρκία. Ακριβώς δίπλα βρίσκονται οι Kemer και Tekirova.

  • Είναι αρκετά εύκολο να φτάσετε στο βουνό Tahtalı. Η μεταφορά παρέχεται με μίνι λεωφορεία που αναχωρούν από το κέντρο της Αττάλειας ή το Kemer.
  • Μπορείτε επίσης να πάτε στην κορυφή του όρους Tahtalı με τελεφερίκ. Μπορείτε είτε να πάρετε το τελεφερίκ και να ξεκινήσετε το ταξίδι από εδώ, είτε μπορείτε να ξεκινήσετε από διαφορετικό σημείο στο βουνό.
  • Υπάρχουν επιλογές διαμονής σε χωριά όπως το Kiris, το Çamyuva και το Ulupınar στους πρόποδες του βουνού.

Λεπτομέρειες διαδρομής ορεινής πεζοπορίας Tahtalı

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές πεζοπορίας που μπορείτε να κάνετε στο βουνό Tahtalı. Αυτές οι διαδρομές είναι κατάλληλες για τους λάτρεις της πεζοπορίας σχεδόν όλων των επιπέδων και προσφέρουν μαγευτική θέα στους λάτρεις της φύσης. Ακολουθούν μερικές από τις διαδρομές πεζοπορίας στο βουνό Tahtalı:

1. Διαδρομή Tekirova

Αφετηρία Σημείο Τερματισμού Tekirova Village Tahtalı Mountain Summit

Αυτή η διαδρομή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές για να φτάσετε στο όρος Tahtalı. Αυτή η διαδρομή, ξεκινώντας από το χωριό Tekirova, διαρκεί περίπου 6 ώρες. Αυτή η περίοδος ποικίλλει όταν περιλαμβάνονται ορισμένα διαλείμματα. Μπορείτε να παρατηρήσετε θέα στην πόλη και φυσικές ομορφιές κατά μήκος της διαδρομής.

2. Διαδρομή Camyuva

Αφετηρία Σημείο λήξης Ορεινή Κορυφή στο χωριό Çamyuva Tahtalı

Αυτή η διαδρομή είναι επίσης πολύ δημοφιλής και είναι μια από τις πιο εύκολες διαδρομές για να φτάσετε στο βουνό Tahtalı. Αυτή η διαδρομή, που ξεκινά από το χωριό Çamyuva, διαρκεί περίπου 5 ώρες. Κατά μήκος της διαδρομής διακρίνονται δασικές εκτάσεις και τοπική βλάστηση.

3. Διαδρομή Ολύμπου

Σημείο εκκίνησης Σημείο λήξης Όλυμπος Αρχαία Πόλη Ταχτάλι Ορεινή κορυφή

Αυτή η διαδρομή ξεκινά από την Αρχαία πόλη του Ολύμπου και φτάνει στο όρος Tahtalı. Κατά μήκος της διαδρομής μπορείτε να ανακαλύψετε ιστορικά ερείπια και φυσικές ομορφιές. Αυτή η διαδρομή, η οποία διαρκεί περίπου 8 ώρες, είναι κατάλληλη για έμπειρους πεζοπόρους.

Προετοιμασίες για Πεζοπορία

Εάν έχετε αποφασίσει να κάνετε πεζοπορία στο βουνό Tahtalı, είναι σημαντικό να κάνετε κάποιες προετοιμασίες. Εδώ είναι οι προετοιμασίες που χρειάζεστε για πεζοπορία:

  • Είναι σημαντικό να επιλέξετε κατάλληλα παπούτσια και ρούχα. Θυμηθείτε ότι θα κάνετε πεζοπορία σε καιρικές συνθήκες που μπορεί να έχουν αέρα και δροσιά.
  • Θα χρειαστείτε επαρκείς ποσότητες νερού και τροφές που τονώνουν. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και σνακ.
  • Θα πρέπει να έχετε μαζί σας αξεσουάρ έκθεσης στον ήλιο, όπως αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και καπέλο.
  • Είναι σημαντικό να σχεδιάζετε καλά τη διαδρομή και να ακολουθείτε τον χάρτη. Έχετε μαζί σας χάρτη και πυξίδα.
  • Για να αποφύγετε την καταστροφή των φυσικών περιοχών κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, πάρτε τα σκουπίδια σας μαζί σας και προσέξτε να μην διαταράξετε τη φυσική ζωή.

Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια από τα τουριστικά γραφεία σε χωριά όπως η Tekirova, η Çamyuva και ο Olympos.

Το βουνό Tahtalı είναι μια απαραίτητη διαδρομή για τους λάτρεις της πεζοπορίας στην Αττάλεια. Φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο με τη μαγευτική φύση, τα ιστορικά ερείπια και τη θέα που κόβει την ανάσα. Αν θέλετε να ζήσετε μια εμπειρία επαφής με τη φύση, να δείτε μοναδική θέα και να βρείτε ηρεμία, σας συνιστώ να μην χάσετε την πεζοπορική διαδρομή στο βουνό Tahtalı.

Το φαράγγι Saklıkent είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά θαύματα της Αττάλειας. Προσφέρει στους επισκέπτες του μια αξέχαστη εμπειρία με την ήσυχη και γαλήνια ατμόσφαιρά του. Αυτή η μοναδική φυσική ομορφιά προσελκύει μεγάλη προσοχή τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους τουρίστες.

Χαρακτηριστικά του φαραγγιού

Το φαράγγι Saklıkent βρίσκεται στον δρόμο Fethiye, στην επαρχία της Αττάλειας. Αυτό το φαράγγι, που έχει ύψος περίπου 300 μέτρα, έχει μήκος 18 χιλιόμετρα. Φημίζεται για το παγωμένο νερό, τη διαύγεια και την καθαριότητα του. Η πηγή του νερού προέρχεται από την κορυφή του Akdağ.

Εκτός από τις ομορφιές που προσφέρει η φύση, τα εστιατόρια και οι καφετέριες στο φαράγγι εξυπηρετούν επίσης τους επισκέπτες. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα και να δροσιστείτε με δροσερά νερά. Στην περιοχή μπορούν επίσης να γίνουν διάφορες δραστηριότητες.

Δραστηριότητες

Το φαράγγι Saklıkent είναι ένα σημείο που προσελκύει όσους ενδιαφέρονται για τα σπορ στη φύση. Πρώτα από όλα, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία και να αφεθείτε στην αγκαλιά της φύσης. Τα μονοπάτια πεζοπορίας εκτείνονται σε διάφορα σημεία του φαραγγιού και δίνουν την ευκαιρία να παρατηρήσετε μοναδική θέα.

Επιπλέον, το ράφτινγκ στο φαράγγι είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Μπορείτε να ζήσετε αυτή τη συναρπαστική δραστηριότητα με τη συνοδεία εκπαιδευμένων οδηγών. Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε κρύα νερά θα ανακουφίσει το άγχος σας και θα σας επιτρέψει να ζήσετε μια εμπειρία γεμάτη αδρεναλίνη.

Το φαράγγι Saklıkent είναι ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του σκι. Το χιονοδρομικό κέντρο Saklıkent, το οποίο είναι ανοιχτό για όσους θέλουν να κάνουν σκι κατά τους χειμερινούς μήνες, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Υπάρχουν διαφορετικές πίστες τόσο για αρχάριους σκιέρ όσο και για επαγγελματίες.

Συμβουλές επισκεπτών

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν επισκέπτεστε το φαράγγι Saklıkent. Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να φοράτε άνετα παπούτσια και να παίρνετε μαζί σας αδιάβροχα αντικείμενα. Είναι επίσης χρήσιμο να έχετε μαζί σας αντηλιακό, όπως αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Μπορείτε να κολυμπήσετε σε παγωμένα νερά σε πολλά σημεία στο φαράγγι Saklıkent. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας επιπλέον ρούχα. Επίσης, αν δεν ξέρετε κολύμπι, είναι σημαντικό για την ασφάλειά σας να χρησιμοποιήσετε σωσίβιο.

Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια ή αδιάβροχες μπότες για περιήγηση στο φαράγγι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε πιο σίγουρα βήματα σε ολισθηρές επιφάνειες.

Μεταφορικά και Είσοδος

Το φαράγγι Saklıkent απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αττάλειας. Για όσους θέλουν να πάνε με αυτοκίνητο, είναι δυνατό να φτάσουν στο φαράγγι χρησιμοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο D400. Υπάρχουν επίσης εκδρομές που διοργανώνονται από τουριστικές εταιρείες.

Η είσοδος είναι περίπου 15 TL για να απολαύσετε το Saklıkent Canyon, το οποίο είναι αρκετά προσιτό. Εστιατόρια και άλλες δραστηριότητες δεν περιλαμβάνονται σε αυτό το τέλος.

Διεύθυνση Τηλέφωνο E-mail Saklıkent Canyon, αυτοκινητόδρομος Fethiye, Muğla/Antalya XXX-XXX-XXXX [email protected]

  • Το φαράγγι Saklıkent κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στις φυσικές ομορφιές της Αττάλειας.
  • Προσφέρει στους επισκέπτες του μια αξέχαστη εμπειρία με τις φυσικές ομορφιές και τις δραστηριότητές του.
  • Σε αυτό το φαράγγι μπορείτε να κάνετε φυσικά αθλήματα, όπως πεζοπορία, ράφτινγκ και σκι.
  • Είναι σημαντικό να λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις όταν επισκέπτεστε το φαράγγι Saklıkent.
  • Η πρόσβαση στο φαράγγι είναι πολύ εύκολη και η είσοδος είναι προσιτή.

Το φαράγγι Göynük είναι ένα κέντρο έλξης γεμάτο φυσικές ομορφιές που βρίσκεται στην επαρχία Αττάλεια της Τουρκίας. Το φαράγγι Göynük, που συναρπάζει όσους το βλέπουν με την υπέροχη φυσική του θέα, τα καθαρά νερά και την καταπράσινη φύση, είναι μια από τις πιο απαραίτητες διαδρομές για τους λάτρεις της φύσης. Αυτό το εντυπωσιακό φαράγγι προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία τόσο με τη φυσική ομορφιά του όσο και με τις δραστηριότητες που προσφέρει.

Το φαράγγι Göynük έχει μήκος 14 χιλιόμετρα και κατεβαίνει σε βάθος 110 μέτρων. Το φαράγγι Goynuk, το βαθύτερο φαράγγι της Τουρκίας, περιβάλλεται από βράχους που μοιάζουν με ουρανοξύστες που αυξάνονται σε ύψος με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η υπέροχη φυσική δομή έχει γίνει επίσης αγαπημένο των φωτογράφων της φύσης.

Τα νερά που διασχίζουν το φαράγγι προσφέρουν μια οπτική πανδαισία. Τα καθαρά και καταγάλανα νερά προσθέτουν ένα διαφορετικό χρώμα στη φυσική ομορφιά του φαραγγιού. Μικροί καταρράκτες και λιμνούλες στο φαράγγι προσφέρουν στους επισκέπτες ένα δροσερό διάλειμμα.

Δραστηριότητες

Το φαράγγι Göynük προσφέρει πολλές ευκαιρίες δραστηριότητας για τους λάτρεις της φύσης. Μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες είναι το κολύμπι στα νερά του φαραγγιού. Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, μπορείτε να βυθιστείτε στα δροσερά νερά και να ζήσετε μια εμπειρία επαφής με τη φύση.

Μπορείτε επίσης να περπατήσετε ή να κάνετε πεζοπορία στα μονοπάτια στο φαράγγι και να μείνετε μόνοι με τη φύση παρέα με εντυπωσιακή θέα. Το περπάτημα στη μαγική ατμόσφαιρα του φαραγγιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος.

Οι υδάτινοι πόροι στο φαράγγι προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για όσους θέλουν να κάνουν αθλητικό ψάρεμα. Το φαράγγι Göynük είναι επίσης μία από τις διαδρομές που προτιμούν οι λάτρεις του ράφτινγκ.

Επισκεφτείτε τις Συστάσεις

  • Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αντηλιακό, καπέλο και νερό όταν πηγαίνετε στο φαράγγι. Η επίδραση του ήλιου μπορεί να είναι μεγαλύτερη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Φορώντας άνετα παπούτσια για περπάτημα θα σας επιτρέψει να μετακινηθείτε πιο εύκολα στα μονοπάτια του φαραγγιού.
  • Αν θέλετε να κολυμπήσετε στα νερά του φαραγγιού, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μαγιό, όπως μαγιό ή μπικίνι.
  • Είναι σημαντικό να μην βλάπτετε το περιβάλλον ενώ περπατάτε στα μονοπάτια για να προστατεύσετε τη φυσική ζωή. Φροντίστε να πετάξετε τα σκουπίδια σας σε κάδους ανακύκλωσης.

Η μοναδική ομορφιά του φαραγγιού

Το φαράγγι Göynük είναι μια από τις πλουσιότερες φυσικές κληρονομιές της Τουρκίας με τις φυσικές ομορφιές και τις δραστηριότητες που προσφέρει. Είναι ένα φυσικό θαύμα με την καταπράσινη φύση, τα καθαρά νερά και τους καταρράκτες που αναβλύζουν από το λόφο. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις κατά την επίσκεψή σας στο φαράγγι Göynük.

Göynük Canyon Λεπτομέρειες Τοποθεσία Αττάλεια, Τουρκία Μήκος 14 χιλιόμετρα Βάθος 110 μέτρα Δραστηριότητες Κολύμπι, πεζοπορία, πεζοπορία, αθλητικό ψάρεμα, ράφτινγκ

Το φαράγγι Göynük είναι μια από τις πιο όμορφες φυσικές ομορφιές της Τουρκίας. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη μοναδική θέα, τον καθαρό αέρα και τη φυσική του ζωή. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το φαράγγι Göynük για μια αξέχαστη εμπειρία!

Κορυφαίες 5 διαδρομές πεζοπορίας και πεζοπορίας στη φύση στην Αττάλεια, Τελεφερίκ Olympos: Ιδανική διαδρομή για όσους θέλουν να ανέβουν σε υψόμετρο, Tünektepe Trekking Route: Τέλεια επιλογή για να δείτε την Αττάλεια από το Bird’s Eye View, Tahtalı Mountain: Antalya’s Best Trekking Canyon, Saklık: Το κρυμμένο φυσικό θαύμα της Αττάλειας, φαράγγι Goynuk: Μία από τις απαραίτητες διαδρομές για τους λάτρεις της φύσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *